Szent Borbála Akadémiai Kör Egyesület

Get Adobe Flash player

2015.11.27-29

Idei közgyűlésünket és a kapcsolódó rendezvényeket Weisz Robi tagtársunk szervezésében Mátraszentimrén tartottuk.

Péteken a megérkezést, majd közös ebédet követően rögtön ritka élményben volt részünk: föld alá mentünk. Meglátogattuk a mátraszentimrei bányát, ez hivatalosan a Nitrokémia Zrt. Mátraszentimrei telepe (volt Országos Érc- és Ásványbányák Mátraszentimrei bányaüzeme). Itt jelenleg rekultivációs munkálatok folynak.

Délután megtartottuk az évi rendes közgyűlést a szokásos napirendi pontokkal: beszámoló az éves tevékenységről, pénzügyi beszámoló, tervek a következő évre. Ezt még kiegészítettük néhány új ponttal, úgy mint megtörtént és tervezett próbálkozás pályázatokra, valamint az egyetemi bAlekság támogatása. Este közös vacsora zárta a napot.

Szombaton délelőtt egy kiváló szakmai tájékotató után a Mátrai Erőmű ZRt. visontai külfejtését tekintettük meg. Az idő kissé hűvös és csapadékos volt, de így is nagy élményt jelentett mindenkinek. Köszönet a profi kalauzolásért Varga Tamás és Dr. Dovrtel Gusztáv bányamérnököknek.

Délután a mátraszentimrei katolikus templomban részt vettünk a Borbála tiszteletére bemutatott misén, majd meghívott vendégeinkel jó hangulatú szakesttel zártuk a programot.

Nagy öröm volt számunkra, hogy a hivalatos tagságon és a Zászlóőrségen kívül erdész barátainkat, illetve a Miskolci Egyetem néhány bAlekját is vendégül láthattuk mind a szakmai programokon, mind a szakesten.