Szent Borbála Akadémiai Kör Egyesület

Get Adobe Flash player

2015.05.29-31

Az OMBKE és az OEE szervezésében május utolsó hétvégéjén zajlott az idei év legnagyobb magyarországi szakmai találkozója. A programon egyesületünk is képviseltette magát.

A program pénteken kezdődött, az érkező vendégek a sportcsarnokban regisztráltak, délután kultúrműsor szórakoztatta a jelenlévőket. A hivatalos megnyitóünnepség után ismét kultúrműsor zárta a nap hivatalos programját.

Szombaton délelőtt a résztvevők Eger nevezetességeivel, valamint a környék látnivalóival ismerkedtek. Közben a városban bányász fúvószenekarok teremtettek kiváló hangulatot. Az Eger szállóban ezalatt az OMBKE 105. küldöttgyűlése zajlott.

A kora délutáni sportcsarnokbeli közös ebéd után kezdődött a program leglátványosabb része, a résztvevők díszfelvonulása az Érsekkerttől a Dobó térig. Itt ünnepség keretében történt a zászlószalagok felkötése, majd a menet a Sportcsarnokhoz vonult.

A főszerep ezután ismét a bányász fúvószenekaroké volt, majd közös vacsora után hajnalig taró bál zárta a bánysz- kohász és erdésztalálkozó programját.

 

A hivatalos leírás után álljon itt egy szubjektív beszámoló Lakatos Csaba a. Tequila,a Szent Borbála Akadémia Kör Zászlóőrsége vezénylő kapitányának tollából:

Ez év májusának 29-30.napján az Akadémiai Kör Zászlóőrsége részt vett az OMBKE szervezésű bányász, erdész , kohász bienallén,egy fővel jeles személyem által. Hartmann kapitány úr épp kerékpározott a halál f....n valahol, már engedelmet kérek az első hallásra talán pikírtnek ható elszóllalásért.

A Zászlóőrség a bianalle résztvevőinek illetve Berta József Vice Prases bányatiszt úrnak  személyes védelmét látta el a tőle megszokott legmagasabb szintű kivitelezéssel.  
Itt szeretném megjegyezni, hogy a zászlóőrség bármikor képes egy ilyen monumentalis sokadalom megfelelő felvigyázására akár egyenkint is,mindez köszönhető az universalis maximalis kiképzési  conceptio-nak. 
Felhívnám a tisztelt tiszt urak figyelmét arra is,hogy a Zászlóőrség képes egymást substitucionálni Vica versa, egymás nélkül is.
A biennale  színvonala mindenképp megközelítte a maximalis minimalis szintet alulról és távolról,azonban az Erdészné nagyságos asszony határozott vonalú és mélységű dekoltázsa illetve furfangosan rafinált konzervatívnak tűnő de igaziból nem az fürdőruhájának effectusára kedvező conversio történt.

Summa summarum: Delegatio consumo