Szent Borbála Akadémiai Kör Egyesület

Get Adobe Flash player

2016.02.13

Az OMBKE Borsodi Helyi Szervezetének szervezésében 2016. farsang alkalmával is megrendezésre került Lillafüreden a hagyományos bányász-kohász bál. A bál helyszíne a szokás szerinti Hotel Palota szálló volt.

A mindenkori jeles eseményen egyesületünk is képviseltette magát Mihalecz József alelnök, Ruszkai István zászlóvivő, Lakatos Csaba zászlóőr urak és családjaik részvételével. Megemlítendő, hogy zászlóvivő úr Sára és alelnök úr Imola és Laura lányai első bálozóként díszítették asztalunkat illetve a báli hölgykoszorút.

Nagylétszámú asztalunknál, melynek szervezését zászlóőr úr vállalta magára - utólagos köszönet érte - egyesületünk életéből már több kedves ismerős pár foglalt helyet!

Az asztaltársaság összetartozását szépen fémjelezte, hogy az eseményre való érkezés idejétől függetlenül folyamatosan mindenki csatlakozott az egyre bővülő társasághoz a bálra történő együttes bevonulásig. A péntek délutáni órákban érkezők folyamatos összetartással együtt várták a szombaton érkezőket, akár a környék kisvendéglőjében vagy a szálló szalonjában.

Egyesületi asztalunkat közös bevonulással foglaltuk el, ahol a bál megnyitásától az egyéni visszavonulásáig mindenkiről elmondható volt, hogy nem unatkozott, jól érezte magát, a jó hangulatban nem volt hiány.

Az ízletes vacsora, a lábakat nem kímélő tánczene és szokásos báli tombola mellett a Miskolci Nemzeti Színház művészei remek operettcsokorral szórakoztattak bennünket.

Kis hiányérzete azért párunknak akadt, mert illőnek tartottuk volna, hogy a bál megnyitójakor a Bányász himnusz elhangozzék! Egy asztalunknál történt apró malőrről is említést kell tennünk, hogy miután alelnök úr pulzusemelő hangulatban megtáncoltatta zászlóvivő úr kedves feleségét, a nagyságos asszony lába erőteljesen megbicsaklott. Olga asszony hálát érdemlő határozott válaszainak volt köszönhető, hogy a balesetért alelnök urat ért élcelődő megjegyzések nem kaptak lángra.

De a többi jó élmény, a társasági élet és nem különben még az esőben is szép környezet feledtette velünk a hiányosságot és főleg a meg nem történt hibát.

Az egyesületünk, társaságunk részéről ezúton is köszönjük a rendezvény - és nem különben főasztalunk szervezőinek ezt a báli élményt. Legyen benne részünk többször!

Jó szerencsét!

Mihalecz József

Alelnök