Szent Borbála Akadémiai Kör Egyesület

Get Adobe Flash player

2015.05.04-05

A mai magyar bányászati élet, talán legjelentősebbnek nevezhető szakmai rendezvényének nevezhetjük ezt a minden évben megrendezésre kerülő konferenciát. Egyesületünk itt is képviseltette magát Molnár Béla és Mihalecz József személyében. Erről azért teszek, mint hagyományápoló egyesület képviselője említést, mert szakmai konferenciáink egyik kiemelkedő programja rendszeresen a Szakestély. Ezen eseményeken pedig, ahogy most is, résztvevő tagjaink díszegyenruhánkban jelennek meg és felkérés esetén funkciót is betöltenek.

Több konferencia résztvevőjeként immár elmondhatjuk, ha az ipari egyenruhájukat felöltő kollégáink között páran megjelenünk Egyesületünk teljes díszfelszerelésében, már nem érdeklődő tekintetek fogadnak bennünket, hanem jóleső nyugtázással veszik tudomásul, hogy ott is megjelenünk. Jelen esetben is így volt ez, ketten a konferencia szakestélyén megjelentünk.

Személyemben a Cantus Praesensi feladat is ellátásra került, illetve mondhatjuk, közkívánatra legutóbbi írásomat, egy bursch nóta elemzést kellett előadnom az est hivatalos vége előtt. Erről csupán annyit mondanék, hogy egyenruhánkra nem került folt.

(Mihalecz József beszámolója alapján)