Szent Borbála Akadémiai Kör Egyesület

Get Adobe Flash player

2016.10.21

Az olajbányászat jeles évfordulói alkalmából (75 éves az OMBKE Kőolaj-, Földgáz- és Vízbányászati Szakosztálya, valamint 65 éve kezdődött meg az olajtermelés a nagylangyeli olajmezőn) 2016. október 21-én a Zala megyei Gellénházán Szakmai napot és azt követően Jubileumi Szakestélyt tartottak.

A Szakmai nap keretében megkoszorúzásra került az NL-1 jelű kútnál létesített emlékmű, a gellénházi Művelődési házban a Magyar Olaj és Gázipari Múzeum munkatársai jóvoltából emlékkiállítás nyílt.

A Szakmai nap színes előadásai felelevenítették az OMBKE KFVSZ megalakulását, az olajtermelés kezdeti szakaszát, későbbi állomásait és a jövőbeni lehetőségeket is, valamint a MOL termelési vezetője bemutatta a jelen nagy kihívásait is.

A Szakmai nap keretében korabeli Filmhíradókból és fénykép-összeállításokból kaphattunk betekintést az olajmező életébe.

Az esti Jubileumi Szakestély a selmeci hagyományokhoz méltó módon fergeteges hangulatban folyt le, melyet  Mihalecz József alelnök úr verselemzése nagyban emelt.

Az Egyesületünket 2 fő képviselte: Mihalecz József és Török Károly, holdudvarunkban további 2 fő vett részt: Török Katalin olajmérnök (Leoben) és Szemerszky Richárd erdész hallgató (Sopron)

(Töök Károly beszámolója alapján).