Szent Borbála Akadémiai Kör Egyesület

Get Adobe Flash player

2017.04.01

 

Golyó beszámolója:

Az Fröccsöntő Sasok 2017. IV. 1-én tartották megérdemlően önnön ünneplő szakestélyüket, melyre egyesületünket is elvárták. Mivel egyesületünk tagsága folyamatosan számos őrhelyen teljesít szolgálatot, így egymagamnak kellett társaságunk képviseletét ellátni.Ezt igyekeztem is megtenni, már csak azon díszelemmel is felvértezve, hogy Grácban, teljes pogányságban  élő kuruc királynő, nagyon kedves ismerősöm, legmélyebb pogányságával is virágcsokorként díszített mellettem, illetve a szakestély presidiumának asztalát is megvilágította. Tartalmi elemként pedig felszólalásokat is kezdeményeztem, melyek, az amúgy is jó hangulatú összejövetel emelkedő pályáját nem törték meg. Illetve így tűnt.

Mert mikoron második felszólalásommal előre megírt értekezésemet kívántam megosztani a szakestéllyel - oldalamon világító kuruc királynővel - többek kacagó hangja mellett, egy korunkbéli, önmagát erdész firmának nevező személy hangos bekiabálásai okán, a jelenlévők megrökönyödésére, felszólalásomat félbehagyva befejezettnek nyilvánítottam. Már csak a poganyinára való tekintettel is. Az incidenst követően Tímár József, a.: Csávó, a hangoskodót a szakestélyről kiparancsolta. Már csak ezért sem éreztem kívánatosnak, hogy ott helyben, a szakestély remélhető jó hangulatát megakadályozzam magyarázat, ill. elégtétel kéréssel, mellyel akár egyesületünket ért atrocitás ellensúlyaként is kérhettem volna.

Titokban viszont nem tartva a történteket, zászlóőrségünk vezénylő kapitánya, teljes felelőséget érezve egyesületünk élete, tevékenysége, tagsága iránt, teljes körűen kivizsgálta a történteket. Az érintettek alapos meghallgatása alapján nemes társaságunk elleni, ha nem is célirányos, scandalumnak ítélte az ügyet, melyért elégtétel adását indítványozta. Erről kapitány úr részletes írásos tájékoztatást adott minden érintettnek, melyet én most ezért nem ismertetek. Az elégtétel jogosultságát pedig senki nem vonta kétségbe, annak szükségességét mindenki elfogadta.

De ez már egy másik történet, június 23-án folytatódik...