Szent Borbála Akadémiai Kör Egyesület

Get Adobe Flash player

2017.05.06-07

 

„Az erdésznek jól megy dolga…” Jól bizony, és nem csak azért, mert „egyik dombról a másikra…”, hanem azért (is), mert varázskertbe, a Jeli Varázskertbe jár.

Szerencsére ebben most nekünk is részünk lehetett, mivel erdész testvérünk Galamos István alias Tubi beváltotta a 2016-os közgyűlésünk vendégeként tett ígéretét. Meghívta egyesületünket, a Vasvári Erdészet – ahol ő a tekintetes főerdészné hites ura – kezelésében lévő Jeli Arborétumba rododendron virágzás idején, 2017. május 6-7-én. A megtisztelő meghívásnak hatodmagammal tettem eleget tagtársaimmal, kiegészülve két oldalbordával, valamint Vígh Tamás tagtárs aspiráns kollégánkkal s ifjú kedvesével.

Az arborétumban tényleg csodát láttunk. Tubi vendéglátói ténykedése, regisztrációs pálinkafelhozatala, a szállásunknak rendelt oszkói skanzen, a helyi termelők borainak kóstolója kiválóan sikerült. A rendezvényen – annak ellenére, hogy az Elnök Úr valamint a Zászlóőrség Vezénylő Kapitány és Testőr Kapitánya nem tudott részt venni – méltóan képviseltük az Egyesületet.

(Berta József tollából)