Szent Borbála Akadémiai Kör Egyesület

Get Adobe Flash player

2016.04.05

Az OMBKE Budapesti helyi szervezete bemutatkozó látogatásra hívta egyesületünket. A találkozóra április 5.-én került sor az OMBKE székházának Mikovinyi termében.

Álljon itt a beszámoló Berta József alelnök szavaival:

Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Budapesti csoportja szíves meghívásának eleget téve 2016. április 5-én Mihalecz József és Berta József alelnök urak bemutatkozó előadást tartottak az OMBKE budapesti székházában. Valójában nem is előadásnak, hanem baráti hangételű és hangulatú bemutatkozó látogatásnak nevezhetjük az eseményt. Vendéglátóink hallgatósága – Szamek Zsolt elnök úr kivételével – nyugdíjas éveit taposó, más rendezvényekről általunk részben ismert bányamérnök kollégákból állt. Mihalecz alelnök úr, az Egyesületünk életét dokumentáló hatalmas képanyagból nagyon szép reprezentatív válogatással készült. Ezen képek nyomvonalára felfűzve ismertettük Egyesületünk megalakulásának körülményeit, céljait, eddigi tevékenységét, programjait. A kétórás bemutatkozás – azt hiszem – kellő rálátást biztosított vendéglátóinknak az általunk művelt dolgokra.

Bátran mondhatom, hogy a bemutatkozás nagyon sikeres volt. Köszönhetően legfőképpen alelnök társam közismert verbális képességének és alapos felkészültségének, amit csak fokozott a vendéglátóink által prezentált vörösbor is. Haza felé autózva ez fogalmazódott meg bennem:

„Józsi, magam sem mondhattam volna el szebben….”

Az eseményről a BKL 2016. évfolyamának 3. száma tudósít.